Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart ütles neil päevil, et kui laulupeol oleks ükski laul vene keeles, siis see tooks venelased laulupeole ja eestlastele lähemale.

Koorijuhi jättis Kõlvarti mõte võrdlemisi külmaks. „Midagi halba ma selles ei näe, aga suur selle mõtte pooldaja ma ka ei ole. Olen paindlik inimene. Kui meile öeldakse, et laulge inglise keeles, siis laulame inglise keeles. Kui öeldakse, et saksa keeles, siis laulame saksa keeles. Minu arvates pole vahet, mis keeles lauldakse,“ leidis mudilaskoori ja poistekoori laulupeokõlbulikuks õpetanud pedagoog.

Tindi sõnul on keerukus siin hoopis muus. „Kui küsiksite inimeste käest, kes on lapsi laulupeoks ette valmistanud, siis nad ütleksid teile, et repertuaar on väga keeruline, läheb aasta-aastalt keerukamaks ja mitte iga kool ei suuda seda selgeks õppida,“ selgitas Tint ja märkis, et emakeeles lauldakse laulud ära möödaminnes justkui lohakamalt ja peensused kipuvad kergemini kaduma minema. „Meil tulevad eestikeelsed laulud paremini välja kui venekeelsed, sest peame neid enda jaoks palju kordi tõlkima ja väga hoolega jälgima, kas emotsioonid on õigesti edasi antud,“ märkis ta ja lisas, et tema kooride lauldu on oma pehme kõla eest kiita saanud.