"Oma esmaspäevases pöördumises vene kogukonnale olete öelnud, et teie erakond hindab võrdselt kõrgelt kõiki kodanikke, sõltumata nende rahvusest või emakeelest," kirjutas Lobov.

"Olen Teiega nõus, et õigus ja solidaarsus ei tohi olla tühisõnad ning peavad seostuma tegudega," lisas Lobov.

"Nagu Teie teate, mõned gümnaasiumid sel aastal on kasutanud oma põhiseadusest ja vastavatest õigusaktidest tulenevat  valikuõiguset ning on oma hoolekogude kaudu teinud kohalikele omavalitsustele ettepanekud vene õppekeele kinnitamise kohta," teatas Lobov.

"Lähtuvalt laekunud ettepanekutest tegid Tallinna ja Narva linnavolikogud vastavad taotlused Eesti valitsusele. Kahjuks, teistes omavalitsustes kujunes teistsugune olukord."

"Tänase seisuga valitsus teadlikult venitab otsustamisega nende taotluste suhtes. Samas on levimas kodanikuühiskonna normidega vastuolus olevaid ning Eesti põhiseaduse ja seadusandluse suhtes otse solvavaid avaldusi," lisas Lobov.

"Novembri alguses algatas ühendus "Vene Kool Eestis" allkirjade kogumise põhiseaduslike õiguste toetuseks, kus rõhutatakse, et on lubamatu sunniviisiliselt muuta vene gümnaasiumite õppekeelt," jätkas Lobov.

"Lugupeetud hr. Mikser, palun Teid teha ühiskonnale avalikuks Sotsiaaldemokraatliku Erakonna seisukohad vene õppekeelega koolide ja gümnaasiumide eesti õppekeelde sundkorralise üleviimise küsimuses," nõudis Lobov.