Oma avalduses kirjutas Vene Kool Eestis, et haridusministeerium on käivitanud meediakampaania lütseumi vastu, süüdistades kooli venemaa õpikute kasutamises õppetöös.

MTÜ väitel moonutab ministeerium tegelikkust, sest lütseum pakub täiendavat venekeelset haridust keemias ja matemaatikas.

"Tuleb aru saada, et Eestis on praegu ebaterve olukord, kus inimesed reageerivad negatiivselt juba Venemaa mainimisele. Ametnikud näitavad rahvusvähemust kui vaenlast ja vähemuse vastuväiteid ignoreeritakse," öeldi MTÜ pöördumises.

«On raske ette kujutada võõrriigi ideoloogilist mõju nende õppeainete kaudu, kuid ametnikud proovivad anda kunstlikult olukorrale ideoloogilist iseloomu eesmärgiga saavutada heakskiitu karistusmeetmetele venekeelsetele haridusasutustele. Seda tehes püüab ministeerium esitada vene etnilise vähemuse emakeelse hariduse vajadusi naaberriigi salakavalate plaanidena,» kirjutas MTÜ.

Haridus- ja teadusministeeriumi ning Harju maavalitsuse eksperdid külastasid selle nädala esmaspäeval Tallinna Vene Lütseumi ning tuvastasid seal mitu olulist rikkumist, muuhulgas selgus, et lütseumis õpetatakse ajalugu ja ühiskonnaõpetust Venemaa õppematerjalide põhjal.