Haabersti vene gümnaasiumis toimus hoolekogu koosolek 27. veebruaril ning protokolli kokkuvõttes on märgitud, et koosolekul osales üheksast liikmest kuus ning puudus kolm. Protokolli lõpuosast on aga näha, et otsuse poolt, et gümnaasiumi õppekeel võiks olla vene keel, hääletas seitse inimest. Seega tuli kuskilt müstiline lisahääl.

Haabersti vene gümnaasiumi hoolekogu esinaine Jelena Karzetskaja tunnistas Delfile, et puudus tõesti kolm hoolekogu liiget: linnaosa esindaja, koostööorganisatsiooni esindaja ja õpilane. Kõik kuus koosolekust osavõtnut hääletasid otsuse poolt. Et protokolli väljavõttesse sai kirja seitse poolt-häält, on Karzetskaja sõnul trükiviga ning see võetakse lähemal ajal parandada.

Ometi polnud Haabersti vene gümnaasium neljast koolist ainuke, kelle hoolekogu koosoleku protokollis osalenute ja antud häälte arv ei klapi. Sarnane pilt vaatab vastu Tallinna Linnamäe vene gümnaasiumi 16. jaanuari hoolekogu koosoleku protokolli kokkuvõttes, kus on kirjas seitsme osalenu nimi, kuid poolt-hääli on imetabaselt otsusele antud kaheksa.

Tallinna Linnamäe vene gümnaasiumi hoolekogu esimees Aleksandr Bulahhov ütles Delfile, et tegelikult oli kohal siiski kaheksa inimest ning erinevalt Haabersti vene gümnaasiumist on viga osalenute ülestähendamises. Bulahhov märkis, et selleski hoolekogus on üheksa inimest ja ta mäletab selgesti, et tookord puudus üks inimene.

Protokollis on kirjas ka kohale kutsutud direktor ning protokollija, kuid kumbki neist Bulahhovi sõnul oma häält anda ei saanud. Mees kinnitas, et üks osalenu jäi lihtsalt mingil põhjusel kirja panemata. Kes täpselt aga kirja ei saanud, ei osanud Bulahhov peast öelda.

Koolide ühine eesmärk on saada linna toetus ning lasta linnal Tallinna kesklinna vene gümnaasiumi, Tallinna Linnamäe vene lütseumi, Tallinna Tõnismäe reaalkooli ja Haabersti vene gümnaasiumi õppekeele kohta teha taotlus valitsusele, et neis koolides võiks õppekeeleks olla vene keel.

Kui Tallinna linnavolikogu haridus- ja kultuurikomisjon otsustas esmaspäeval eelnõu mitte toetada, siis eilsel erakorralisel linnavolikogu istungil hääletas siiski 40 volikogulast eelnõu poolt ja 21 selle vastu.