USA-s hakkab "Vehklejat" levitama CFI Releasing. New Yorgi kinodesse jõuab film 21. juulist, Los Angelese esilinastus toimub 11. augustil.

"Vehkleja" on peatse linastumise tõttu kogunud tähelepanu ka USA meedias. Filmiveeb Rotten Tomatoes on filmile pannud hindeks 96 protsenti sajast. Huffington Posti vahendusel arvustas Eesti-Soome linateost Leslie Sisman, kes nimetas filmi mõnusalt kulgevaks.

"Päriselust inspireerituna näitab "Vehkleja", kuidas südikad lapsed ja täiskasvanud aitasid üksteist rasketel aegadel. See ilus ja kummitama jääv film oli Soome Oscari kandidaat parimale võõrkeelsele filmile ja lühifilmile. Spordifilmid tõenäolistest allajääjatest on viimasel ajal populaarsed, kuid "Vehklejas" tekitab pinget Nõukogude Liidu režiimist tingitud oht elule," kirjutas Sisman.

"Vehkleja" peaosas särab Märt Avandi, filmis teevad kaasa veel Kirill Käro, Lembit Ulfsak, Liisa Koppel, Hendrik Toompere Sr.ja Ursula Rapasepp. Režissöör on soomlane Klaus Härö.

2015. aastal sai film nominatsiooni parima võõrkeelse filmi Kuldgloobusele. Samal aastal kogus film Eesti kinodes 40 376 vaatajat.