Einbergi sõnul on lastehaiglasse sattunud vähem kui aastased lapsed, kes juba kannatavad valest toitumisest põhjustatud tõsisemate tervisehädade käes. "Kahel lapsel on olnud närvisüsteemi kahjustus veganluse tõttu, ühel olid ka krambid," rääkis Einberg.

Einbergi sõnul ohustab taimetoitlastest lapsi peale alakaalu ja -kasvu ka hilisem murdeiga, kilpnäärme talitluse häired, B12 vitamiini sügav defitsiit.

Toitumisspetsialist ja tuntud lastearst Adik Levin nentis, et tihti ei piisa taimetoitlastest vanemate ümberveenmiseks isegi arstide informeeritud jutust ja teadusuuringutele ja faktidele viitamisest. "Kõik, mida neile räägitakse, läheb ühest kõrvast sisse, teisest välja, sest kui nemad ennast tunnevad hästi, siis nad arvavad, et kõik on korras," ütles Levin.

Õiguskantsleri kantselei juristi Andres Aru sõnul pole vanematel üksnes õigus, vaid kohustus hoolitseda oma lapse eest. Aru sõnul on veganluse puhul tekkinud olukordi, kus vanemad on oma tegevusega pikaajaliselt lapse tervist ja heaolu kahjustanud.

Hea lugeja! Jaga oma kogemusi antud teema kohta rahvahaal@delfi.ee