Laevaliiklust piiratakse Väinameres VirtsuKuivastu laevateest põhja poole, RohukülaHeltermaa laevateest lõuna poole ja Sõru – Triigi laevateest ida poole jääval merealal ning Liivi lahel Munalaid-Kihnu laevatee alal.

Maanteeameti teatel ei tähenda see veel, et need jääteed kohe lahti tehakse. Kui jääolud lubavad ja uuringu tulemustena selgub, et jää on tee rajamiseks piisavalt paks, siis alles saab avada jäätee.

Jääteede rajamisel võib aga tõsiseks takistuseks saada rüsijää. Maanteeamet annab uut infot võimalike rajatavate jääteede kohta järgmise nädala alguses.

Praegu on liiklusele avatud kaks ametlikku jääteed.

Kuni 2,5 tonni raskused sõidukid tohivad sõita kella 17.30-ni Haapsalu-Noarootsi 3,7 kilomeetri pikkusel jääteel, mis algab Haapsalust Suur-Mere tänava lõpust ning lõpeb Noarootsis Österby sadamas.

Samuti on avatud Rohuküla-Vormsi 10,2 kilomeetri pikkune jäätee, mis algab vahetult enne Rohuküla sadamat ning Vormsis Sviby sadama muuli algusest.

Jääteele sõites võta kaasa mobiiltelefon ja tutvu teabetahvlil oleva infoga. Muutuvate ilmastiku– ja jääolude korral võidakse jääteed liikluseks sulgeda.