Enne õnnetust laskus naine alla atraktsioonilt nimega lilla liutoru. "See vastab tõele, klient laskus lillast torust alla. Küsimus on täna see, kas tema terviserike oli enne, kui ta sinna alla jõudis. Seda selgitab uurimine."

Politsei tegeleb juhtunu asjaolude selgitamisega.

"Loodame siiralt, et klient paraneb ja elame kaasa pereliikmetele, et see nii saaks olema," sõnas Tiik.

Tiik rõhutas, et veekeskusel on väga täpselt reglementeeritud kõik ohutusnõuded. "Otseloomulikult peale juhtumit saime politsei ja uurijatega kõik läbi vaadatud ja kontrollitud, kaasa arvatud kõik videolindistused." Lindistusest selgus, et instruktorid tegutsesid professionaalselt. "Politseiuurija nägi oma silmadega ja sai kinnituse, et meie vetelpäästeinstruktorid reageerisid koheselt, kiirelt ja elustasid inimest kuni kiirabi saabumiseni."

"Kahjuks ei saa ametlikult kinnitada, kas kliendil oli terviserike või mitte. Selle jaoks on andmekaitse seadusega paika pandud kindlad institutsioonid. Seetõttu oli väga naljakas see, et kui meie saime politseiuurijalt oma kliendi tervisliku seisundi kohta esimese info 00.30, siis puudus igasugune ametlik voli eelnevalt ka kommentaare välja käia," viitas Tiik eile meedias ja sotsiaalmeedias ringlema läinud uudisele naise tervisliku seisundi kohta.

"Kinnitame, et oleme Tallinnas ja Harjumaal ainuke spaa-hotell ja veekeskus; kus on igapäevaselt ja kutsetunnistusega arstid ja meditsiiniõed, kuna me osutame ka taastusravi ja meditsiiniteenuseid oma kompleksis; ja otseloomulikult on kõik meie veekeskuse töötajad läbinud nõuetekohased esmaabikoolitused."

Täna hommikul sai veekeskus kirjaliku kinnituse Tallinna kiirabi välijuhilt, kes tunnustas nende töötajate professionaalsust ja õiget tegutsemist kuni kiirabibrigaadi saabumiseni, lisas Tiik. Veekeskuse juhi sõnul on kogu keskus tehniliselt korras ning kuna ettevõtte esmane eesmärk ja huvi on, et kliendid oleks turvaliselt kaitstud, panustatakse ohutusse. "Kuigi me ei peaks seda tegema, siis ilmselgelt me kaasame täiendavaid instruktoreid," kinnitas Tiik.

Viimastel andmetel andsid eile õhtul vetelpäästeinstruktorid naise üle kiirabile ja ta toimetati üliraskes seisundis Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.