Põltsamaal elava pensionieas Roda kraaniveele tegi osav müügimees elektrolüüsikatse ja selle tulemusel tekkinud sade šokeeris Rodat sedavõrd, et ta nõustus kohe ligi 15 000-kroonise seadme ostma, kirjutab Eesti Päevaleht.

Aqualife’i müügistiil ja lepingust taganemise keerukus on põhjustanud kolm tarbijakaitseametile laekunud järele­pärimist.„Reklaamist tulenevalt võib tarbija põhjendamatult jääda lootma veeionisaatori abil töödeldud vee ravivatele omadustele ning lükata edasi arsti poole pöördumist,” märgib tervisekaitseinspektsiooni veeohutuse spetsialist Küllike Birk. Aqualife’i vee­ionisaatoriga töödeldud vesi ei ole ravimiseaduse mõistes ravim.

„Katse vee elektrolüüsiga ei tõesta veel mitte midagi,” ütleb Tartu üli­kooli keemia instituudi füüsikalise keemia õppetooli juhataja Enn Lust, kelle sõnul on kraanivees palju rauda ja sellest tekibki elektro­lüüsi tulemusel tavaliselt sadenev pruun sültjas sodi — sademes endas ei tar­vitse aga mürgiseid ühendeid olla.

Aqualife OÜ kodulehe teatel paranevat klient aluselist vett juues jalakrampidest, luu­hõrenemisest, kõrgvererõhk­tõ­vest, psoriaasist jpt haigustest.