Riigikogu aseesimees Helir-Valdor Seeder peab oluliseks selle ajaloolise sündmuse tähistamist kooliõpilastele kaasamise kaudu, et hoida sündmuse tähistamise järjepidevus kindlal alusel.

"Koolinoored läksid rindele Eesti Vabadussõja raskematel hetkedel tõstes niimoodi kogu Eesti Kaitseväe võitlusmoraali. Sellega aitasid nad kindlustada võitu Vabadussõjas. Ka tänapäeva ebakindlas maailmas on oluline, et kooliõpilased mõistaksid ja tunnustaksid Eesti riigi ideaale ning oleksid valmis Eesti arengusse panustama,“ ütles Seeder.

Ajaloost on teada, et Raua tänava koolist sai 1940. aasta suvel Eesti armee sidepataljoni ajutine kodu. Just seal pidasid Eesti vabariigi sõdurid maha oma ainsa lahingu Teises maailmasõjas. Vastupanu osutas Eesti rahvas sümboolselt taas neli aastat hiljem, kui 1944. aastal taganevate Saksa okupatsioonivägede ja pealetungiva punaarmee Tallinna jõudmise eel lehvis Pika Hermanni tornis sinimustvalge lipp. Sel 22. septembril 71 aastat tagasi pidas oma viimase istungi Otto Tiefi valitsus. Selle järel algas Eesti vabaduse hoidmine paguluses.

Pärast hommikust lipuheiskamise tseremooniat kohtuvad liputoimkonna liikmed ja trummarid riigikogu aseesimehe Helir-Valdor Seederiga ning tutvuvad Toompea lossi ja riigikogu hoonega.

Vastupanuvõitluse ja Otto Tiefi valitsuse päeva peetakse riigikogu otsusel riikliku tähtpäevana kaheksandat aastat.