Dainius Dabašinskase teenetemärk tekitas pahameelt Leedu veteranpoliitik Vytautas Landsbergises, kes väljendas selle kohta häälekat pahameelt, sest Dabašinskas olevat ühes segases luureloos ebaväärikalt käitunud.

Landsbergise Dabašinskase vastu suunatud süüdistusi kommenteerides kirjutas Lucas oma Facebooki lehel, et Dabašinskas on suurepärane luuraja, kes aitas kaasa Herman Simmi tabamisele. Lucast ennast ei õnnestunud täna telefonitsi tabada.

Presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildam kommenteeris, et "ajakirjanik Edward Lucase puhul oleme aga ikka imetlenud tema väga head informeeritust."

Sildam tuletas meelde, et Dabašinskas, kes praegu töötab Leedu parlamendi asespiikri nõustajana, sai Eesti riigilt meie iseseisvuspäeva eel Maarjaama Risti teenetemärgi Eesti-Leedu eriliselt eduka julgeolekualase koostöö edendamise eest.

Ta lisas ka president Ilvese tsitaadi, mille ta andis 23. veebruaril Tartu Ülikooli aulas teenetemärke kätte andes: "Tänan ka meie sõpru ja toetajaid paljudes riikides Soomest Jaapanini. Mitmed teist on aidanud Eestil lahendada keerulisi olukordi ning teie leidlikkus ja otsusekindlus on Eestit turvalisemaks muutnud..."