"41 häält jäi puudu - kui seda oleks ette teadnud, siis tegelikult leiaks väga palju variante, kuidas neid saada. Kasvõi rohkem inimestega otse suhelda," kommenteeris Vassiljev eilset tulemust ning lisas, et põhjus võis peituda ka valimisringkonnas, kus ringkonnamandaadi saamiseks tuli püüda väga palju hääli. Laiem küsimus on aga tema sõnul erakonna üldine, oodatust kehvem tulemus.

Vassiljevi sõnul on põhjalikumad kampaaniaanalüüsid veel tegemata, ent tema hinnangul näitavad tänavused valimised, et vana rahvuslusele keskenduv vastandus töötab endiselt. "Kui üritame polariseerimist vältida ja integreerunud ühiskonna mudelit arendada, siis praeguses ühiskonnas see lihtsalt ei tööta. Sellest ka sotside ja IRL-i kesised tulemused," ütles ta. Ka kirjutab ta osa häältekadust Vabaerakonna arvele, sest just nendega jagavad sotsid valijaid kõige enam.

Vassiljevi sõnul oli väikeparteide riigikokku saamist küsitluste põhjal oodata ja küsitluste tõttu võis mõni valija ka hooandmiseks oma hääle sotside asemel Vabaerakonnale anda.

Kas aga sotsiaaldemokraadid koalitsiooni pääsevad, Vassiljev täna veel öelda ei osanud, seda enam, et kuue erakonnaga parlamendis on koalitsioonivariante varasemast rohkem. Napisõnaliseks jäi ta ka iseenda tuleviku ja poliitikasse jäämise kohta vastates. "Eks elu näitab, kõigepealt tuleb muud asjad ära lahendada, pika perspektiiviga ma praegu ei tegele," tõdes ta.

Uurides temalt aga oma riigikogu aja olulisemate saavutuste kohta, märkis Vassiljev lastetoetuste tõstmise. "See, et suutsime lausa 11 aastat samal tasemel olnud lastetoetust tõsta, see on suur asi. Juriidilises mõttes on see lihtne, ent sellele katteallikate leidmine on juba teine teema ja ebamugavam. Paljuski jäi see rahanduskomisjoni ja ka minu õlule," rääkis Vassiljev.