"Hommikul tuleb kindlasti väga palju aega ja kannatlikkust varuda, sest teeolud paremaks kindlasti ei lähe ja lumesadu ei vaibu niipea" ütles päästeameti pressiesindaja Reimo Raja "Aktuaalsele kaamerale".

Kogu Põhja-Eesti rannikuala maanteedel on tuisu tõttu olukord problemaatiline ning kõrvalmaanteedel on täiesti läbimatuid lõike, teatas maanteeinfokeskus.

Päästeameti teatel on tiheda tuisu tõttu läbimatuks muutunud Kostivere, Loo, Lagedi ja Raasiku piirkonna teed, kuid maanteeinfokeskuse andmetel on läbimatuid teelõike veelgi.

Maanteeinfokeskuse infotöötaja Anne Ollo ütles ERRi uudisteportaalile, et läbimatuid lõike on kogu Harjumaal ning Läänemaa ja Virumaa põhjapoolses osas. "Väikeste teede inimesed on kõik lumehangedes kinni," lausus ta.

Kuna ilmaennustus lubab tuisu jätkumist ka öösel, siis ei ole Ollo sõnul võimalik kõiki teid lahti hoida ning kui vähegi võimalik, tasuks inimestel koju jääda.

Lõuna-Eestis, kus tuisk päeval möllas, on maanteeinfokeskuse andmetel olukord rahunenud, suure lumesaju võimuses on lisaks põhjarannikule aga ka Pärnu kant.

Delfi andmetel on Tallinna-Pärnu maantee täis tuisanud ning autod sõidavad väga aeglaselt. Kõik liinibussid olid õhtul graafikust maas ning Riia bussid hilinesid koguni kaks tundi.

Praeguseks on teada, et Mulgi Reisid tühistas tuisu tõttu alates kella 21-st kõik väljumised Harjumaa bussiliinidel. Kõik reedehommikused väljumised võivad ära jääda või toimuvad hilinemistega, sõltuvalt teeoludest. AS Mulgi Reisid teenindab Harjumaa lääne- ja lõunasuunda.