SA on viimastel aastatel korraldanud mitmeid suuremahulisi kampaaniaid ja kirjutanud petitsioone. Näiteks 2012. aasta novembris alustas SA palju kõneainet pakkunud kampaaniaga "Kaitskem üheskoos perekonda", kus inimestele saadeti koju ümbrik ja selgitav jutt selle kohta, et samasooliste kooselu ei peaks seadustama. Petitsioonile kirjutas korraldajate sõnul alla 35 000 inimest.

Hiljuti andis aga Vooglaid välja bukleti "võitlemaks homoliikumise vastu". Vooglaid palus annetustega panustada buklettide juurde trükkimisesse, et neid levitada üle Eesti. Muuhulgas andis Varro Vooglaid ka teada, et ta on ette valmistamas ka videoklippe, milles on homoliikumise valed samuti lahti seletatud.

Salapärased annetajad välismaalt

Sihtasutuse 2012. aasta tulemiaruandest selgub, et sihtotstarbelisi tasusid, annetusi ja toetusi on neil kokku 42 880 euro ulatuses. Sellest ülekaalukalt suurima osa - 40 500 eurot - moodustab "sihttarbelised annetused - EU" ehk väljaspoolt Eestit tulnud annetused.

Vooglaiu sõnul toetavad Sihtasutust nii tuhanded eraisikud kui ka asutused. Toetajaid on nii Eestist kui ka väljastpoolt Eestit. Kes aga täpsemalt nende annetuste taga on, jätab Vooglaid enda teada. "Rahaasjad on meil korras, seda kontrollib perioodiliselt audiitor".

Lisaks rõhutas Vooglaid seda, et erinevalt homoliikumisest ei ole SA kasutanud tegevuseks maksumaksjate raha. "Meil ei ole riigieelarvelisi eraldisi ega ka EL-i toetusi ning seetõttu ei ole me moraalselt kohustatud oma rahaasjade kohta ajakirjandusele selgitusi jagama," leiab ta.

Eesti Ekspressi hiljutisele samasisulisele küsimusele vastas Vooglaid, et ei jõua ega taha hakata süvenema majandusaasta aruannetesse. "Mina ei ole raamatupidamisalaste küsimuste asjatundja, mistõttu ma ka ei tea, mis põhimõtetest lähtudes mingid summad konkreetsele reale kirjutatakse. Ning ma ei pea vajalikuks sel teemal üldse mingit diskussiooni pidada," sõnas Vooglaid aprillis.

SAPTK nõukogu esimees Markus Järvi vastas aga, et neid ei toeta ükski kiriklik organisatsioon.

SA sihtotstarbelised tasud, annetused ja toetused 2012. aasta aruande järgi:

Sihttarbelised annetused - EU 40 500
Eraisikute toetused 685
Petitsiooni toetused 1 695
Kokku sihtfinantseerimine tegevuskuludeks 42 880