SA Eesti Koostöö kogu juhataja Teele Pehki sõnul toimib Rahvakogu.ee praegu pigem arhiivina, kus saab ülevaate 2013. aastal toimunud protsessist ning tutvuda tehtud ettepanekutega. Uusi sisestusi teha ei saa.

"Kuna veebilehel ei tule selgesti esile, et Rahvakogu protsess pole enam aktiivne, lisame haldajana rahvakogu.ee veebi õige pea vastavad selgitused," kommenteeris Pehk. "Tuletan meelde, et Rahvakogu on meetod, mitte organisatsioon ega asutus. Rahvakogu meetodit kasutatakse uuesti siis, kui selleks tekib vajadus ja algatus."

Rahvakogu oli algselt mõeldud ID-kaarti kasutavatele kodanikele avatud veebiportaalina, mis püüdis luua ühisloomelist koostööd kodanike ja poliitikute vahel erinevateks muudatusettepanekuteks.

Projekti raames käsitleti valdkondi nagu valimissüsteem, erakondadevahelise konkurentsi avatus ja parteide sisedemokraatia, erakondade rahastamine, kodanike osalemisvõimalused poliitikate kujundamises valimiste vahel ning ühiskondliku ruumi politiseerimise ja sundparteistamise pidurdamine. Kokku tuli veebilehele üle 1300 ettepaneku.

18 ettepanekut pääses ka riigikokku.

Kas kogu algatus jääbki nüüd edasi vaid arhiiviks, pole täpselt teada.