Üle tee, ohtliku hoone vastas asuva Tarmo autopoe ja kinnistu omanik Tarmo Häng rääkis, et ta on seda kivikamakat linnavalitsuse ametnikele juba mitu korda näidanud. “Nad on öelnud, et omanik vastutab. See kivi on umbes viis aastat nii olnud ja minu arvates on see nihkunud veidi väljapoole,” märkis ta, kirjutab Meie Maa.

Hannes Koppel ütles, et ta on Suur-Sadama 7 kinnistu omanik olnud vaid kuu aega. “Olen mitu nädalavahetust tegelenud sealt prahi vedamisega prügimäele. Maja on seal seisnud tühjalt vähemalt 10 aastat ja kuu ajaga ei jõua kõike,” selgitas ta.

“Enne kui seal saab midagi tegema hakata, tuleb paberid korda ajada, sest maja asub kaitsetsoonis. Muinsuskaitse nõue on, et see maja taastataks mahult vanal kujul ja seoses sellega on vaja seada eritingimused ja koostada korralik projekt. Kõige parema tahtmise juures saab need asjad korda järgmiseks kevadeks,” rääkis Koppel.

Koppeli sõnul sõitis kaubik selle maja nurga maha juba 2003. aastal. “Juba siis kukkus üks kivi maha ja see on maja hoovis,” lausus linnaarhitekt, kelle sõnul hoiab kõnealust kivi paigas sellele toetuv peasarikas ja katusekonstruktsioon ning kivi on ka oma poole ulatuses müüril fikseeritud.

Linna ehitusjärelevalve inseneri Aivo Kesküla selgituste kohaselt toetab sarikas seda kivi ja takistab selle allakukkumist. “Kui keegi läheb sinna turnima või kangiga torkima, võib see kivi kaela küll kukkuda. Omanik tegeleb asjaga,” lausus Kesküla, lisades, et seda ala ei pea piirama, midagi ohtlikku seal ei ole ja varisemisohtu ta ei näe.

Maja omanikul algab lähiajal puhkus ja ta tahab siis kohe selle nurga demonteerida. “Maja tänavapoolsel osal tuleb katusesarikad kraanaga maha tõsta, lahtised kivid kõrvaldada ja ülejäänud majaosa konserveerida ehitustöödeni. Avariiohtlikkus tuleb niikuinii likvideerida,” rääkis Koppel oma maja juures tehtavate tööde plaanidest.