Ühe 95-aastase vanahärra Eduardi tähelepanelikkus viis avastuseni, et soliidse asutuse lugupeetud juhataja oli tegelikult sarivaras, kes laristas vanurite raha – kui uskuda kahtlustust – nagu Anna-Maria Galojan, vahendasid ERR Uudised "Pealtnägijat".

Harju maakohtu arhiivis säilitatakse kriminaalasja toimikut aastast 2010, millest selgub, et Kursana juhataja Saarmaa omastas kokku 563 850 krooni ühelt oma hoolealuselt.

Kõige müstilisem on aga, et info Saarmaa uurimise ja karistuse kohta jäi sisuliselt kohtu seinte vahele ning naine kandideeris uurimise ajal kohalikel valimistel keskerakonna nimekirjas, jäi edasi Eesti sotsiaalasutuste juhtide nõukoja juhatusse ning Merivälja pansioni juhatajaks, kus tal säilis võimalus Eduardi ja teiste vanainimeste rahaasju ajada.

Mullu sügisel jäi naine taas vahele, kui kasutas 95-aastase pansionis elava vanahärra pangakaarti nagu oma - võttis pidevalt pangaautomaadist raha, maksis riidepoodides, spas ja kaubamajas, kasutades seejuures enda kliendikaarti.