ASi Hooldekandeteenused infojuht Kadri Lehenurm ütles Delfile, et kokku on Vao varjupaigataotlejate majutuskeskuses lõhutud kolm akent.

"Üks oli maja ees ja kaks maja taga." Ühel juhul visati aken sisse viinapudeli, teisel juhul lõhuti kaks akent arvatavasti kiviga.

Samuti on teada, et aknad lõhuti väga lühikese ajavahemiku jooksul juunikuus. Esimene toimus 21. juunil ja teine paar päeva hiljem.

Viinapudeliga visati maja eespool asuv aken katki 21. juunil kella 23 paiku. Selle tagajärjel kukkusid klaasikillud tuppa hetkel, kui üks pagulaskeskuse elanik viibis toas akna ääres.

"Need olid väga kerged vigastused," sõnas Lehenurm. Tegemist oli Vao pagulaskeskuses elava täiskasvanud meesterahvaga. "Kuna keskuses elab ka piisavalt lapsi, oleks võinud kes iganes olla kannataja," toonitas olukorra tõsidust Kadri Lehenurm.

Kohalike elanike sõnul ei anna inimesed, kes aknaid lõhkumas käisid endale aru, et sellise tegutsemisega oleks võinud keegi tõsiselt viga saada.

Vao pagulaskeskuses on algusest peale olnud turvameeskond kohapeal, vahepeal suurendati jõudusid ühe inimese võrra. Samuti parandati välisvalgustust ja lisati valvekaameraid.

Lehenurm toonitab, et ei tasu ekslikult arvata, et Vao pagulaskeskuses valmistutakse pidevalt taolisteks olukordadeks. "Tegelikult on kõik osapooled öelnud, et Vaos elatakse suhteliselt rahulikult ja ei toimu seal midagi erikummalist võrreldes teiste Eesti väikekohtadega."

Hetkel oodatakse, millal saab praegu aknaid katvad vineerilauad vahetada uute akende vastu.

Seoses Vao pagulaskeskuse akna lõhkumisega on algatatud kriminaalmenetlus. Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Tuuli Härson kinnitas Delfile, et politsei on akna lõhkumise kohta alustanud kriminaalmenetlust, kuna juhtunu käigus sai tervisekahjustuse akna juures seisnud meesterahvas.

Kuna kriminaalmenetlus käib, siis rohkem detaile juhtunu kohta avaldada pole võimalik. "Samuti ei ole praeguse seisuga kedagi teos kahtlustatavana üle kuulatud," sõnas Härson.

Jaga
Kommentaarid