Laevakaitsjate advokaat Palanivel Muthusamy ütles Delfile, et ta kohtus täna õhtul Chennai Puzhali keskvanglas kinnipeetavate Eesti kodanikega. Advokaadi kinnitusel andsid mehed talle volituse Tuticorini magistraadikohtu otsuse edasikaebamiseks.

Muthusamy sõnul töötab nende advokaatide meeskond praegu kohtuotsuse detailide kallal ning nad loodavad apellatsioonipaberid kohtule edastada järgnevate päevade jooksul.

Lisaks rääkis advokaat, et ta kohtus vanglas ka New Delhi Eesti suursaatkonna konsuli Mats Kuuskemaaga, kellega arutati vangistatud laevakaitsjate abistamise üle.

2013. aasta sügisel peeti Indias kinni firma AdvanFort laevakaitsjaid vedanud alus 35 mehega, sh 14 Eesti kodanikuga. Pardal olnud mehi, kellele pannakse süüks muuhulgas piiririkkumist ja illegaalset relvavedu, on aastaid solgutatud India vanglates, hoitud koduarestis, peaaegu Eestisse lubatud ja siis jälle süüpinki tiritud. Sel esmaspäeval oodati otsust, mis nad lõplikult vabastab, kuid selle asemel tuli teade, et mehed mõistetakse viieks aastaks vangi.