Tallinna sissekirjutust omavad inimesed saavad Tallinna ühistranspordiga tasuta sõita ainult siis, kui nad valideerivad oma Ühiskaardi ja näitavad piletikontrollile isikut tõendavat dokumenti.

Ka teised soodustused kehtivad enamasti ainult isikustatud Ühiskaardi ja isikut tõendava dokumendiga. Erandi moodustavad 65-aastased ja vanemad isikud, kelle rahvastikuregistrijärgne elukoht on Eesti Vabariik – nemad võivad tasuta sõidu õigust tõendada ka ainult Eesti Vabariigis väljastatud isikut tõendava dokumendiga.

„Pärast eilset Riigikohtu otsust on meie poole pöördunud mitmed 65-aastased ja vanemad inimesed, kes muretsevad, et peavad nüüd hakkama oma sõidukaarti igal sõidul valideerima. Tallinna Linnavolikogu määrus nr 21 sätestab selgelt, et 65-aastastel ja vanematel piisab tasuta sõidu õiguse tõendamiseks ainult isikut tõendavast dokumendist.

See tähendab, et piletikontrollile peab näitama ainult ID-kaarti, passi või elamisluba. Selle vanusegrupi inimesed võivad oma Ühiskaardi ka valideerida, kuid neil puudub selleks kohustus,“ ütles Ühendatud Piletite AS ärijuht Argo Verk.

Lisaks 65-aastastele ja vanematele inimestele kehtib erand ka vormiriietes politseiametnikele ja ajateenijatele – neil piisab sõiduõiguse tõendamiseks ametitõendist ja väeosa tõendist.

Ühendatud Piletid AS on juhtiv e-piletitega seotud teenuste osutaja ja maksete vahendaja. Ühendatud Piletid opereerib e-piletite süsteemi Tallinnas, Tartus, Kohtla-Järvel, Viimsis ja Elektriraudteel. E-piletite müügivõrku kuuluvad turvaline veebileht ja internetipangad, mobiil- ja lauatelefon ning klienditeenindajate ja müügiterminalidega füüsiliste punktide partnervõrk.