Nädalavahetusel üle Rakvere käinud vandalismilainega hävitasid tundmatud isikud kaks lumelinna, varastati ja purustati valimisplakateid, kirjutab Virumaa Teataja.

Promenaadile laupäeva hommikul ehitatud lumelinna lõhkumine algas õhtul. Kui kell seitse olid kujud terved, siis pärast kümmet õhtul Rakvere peatänaval kõndija avastas tee keskelt peaauhinna saanud lumepillimehe pea. Samas vedelesid Res Publica loosungi tükid. Kadunud olid kujude ilustamiseks kasutatud särk ja labidas.

Pühapäeva õhtupoolikul kella kuue paiku püüdis lumekujusid lõhkuvaid noori talitseda firma Virumaa Näitused sekretär. Esmaspäeva hommik näitas, et ponnistus oli tulutu.

Rakvere jalakäijate promenaadile on suunatud internetis ilmauudiseid vahendava lehekülje www.ilm.ee veebikaamera, mis edastab toimuvat reaalajas. Nii oli kogu maailma arvutihuvilistel võimalik Rakvere lumelinna lammutamist oma kodus või kontorilaua taga vaadata. Kahjuks kaamera näidatavat ei lindistata.

“Paraku pole politseil veebikaamera pildi vaatamiseks aega, meie korrapidajate arvutid on hõivatud operatiivteabega. Lisaks on ilm.ee kaamera pilt kurjategijate tuvastamiseks liig kehvake,” ütles Lääne-Viru politseiprefekt Heido Mägi.

Prefekt loodab ilmakaamerast enam lähikuudel Rakverre paigutatavatele võimsamatele turvakaameratele.

Teisel seisukohal on ilmalehekülje haldaja Gennadi Skromnov. Ta soovitab siiralt ilmakaamera pildi politseis lahti hoida, uskudes, et sellest on kasu pättide tõkestamisel.