Põhja prefektuurist öeldi Delfile, et eile õhtul Tallinnasse saabunud poolakad olid ühes vanalinna lõbustusasutuses aega veetnud ning peatselt oli tekkinud konflikt sealse turvamehega.

Sündmuskohale saabunud politsei toimetas jaoskonda viis meest. Neist neljale vormistati väärteomenetlus alkoholijoobes avalikus kohas viibimise eest ning nad on tänaseks vabaks lastud.

Üks poolakas on aga endiselt politseijaoskonnas ning talle pannakse süüks turvamehe löömist ehk karistusseadustiku mõttes vägivalla kasutamist avalikku korda kaitsva isiku suhtes.

Ühtlasi kinnitati politseist, et potentsiaalsetest tülitekitavatest jalgpallifännidest oli rahvusvahelise koostöö raames siinseid ametivõime juba varem teavitatud.

Eile öösel kell 1.37 sai G4Si juhtimiskeskus paanikahäire Tallinna vanalinnas asuvast meelelahutusasutusest, teatas G4S pressiesindaja. Minutiga kohale saabunud patrullekipaaži turvatöötajad selgitasid välja, et ligi kümneliikmeline poolakate seltskond ründas neid korrale kutsuma tulnud klubi turvatöötajat. Meesterahvas sai vigastusi näo piirkonda, kuid arstiabi ta ei vajanud ning kiirabi kohalekutsumist ei soovinud.

Ööklubi turvatöötaja sõnul mehed lahkusid Väike-Karja tänava kaudu Vabaduse väljaku suunas. G4Si ekipaažid asusid otsima kirjeldusele vastavaid isikuid ning Müürivahe ja Väike-Karja ristmikul märkasid neid. Nähes patrullekipaaži autot põgenesid ründajad joostes Solarise kaubanduskeskuse poole.

G4Si juhtimiskeskus teavitas juhtunust politseid ning saatis piirkonda täiendavad patrullid, kes said samuti ründajate tundemärgid. Kaks meest peeti kinni turvatöötajate poolt kaubamaja juures, veel kolm isikut - Laikmaa tänava ja Gonsiori ristmikul.

Kinnipidamisel osutasid agressiivselt meelestatud mehed tugevat füüsilist vastupanu ning turvatöötajad olid sunnitud kasutama pisargaasi ning käeraudu. Viis ööklubi turvatöötaja löömises kahtlustatavat meest anti peatselt saabunud politseile üle.

Eile kohtusid Soomes UEFA Euroopa Liiga teise ringi kohtumise raames kohalik Espoo FC Honka ja poolakate Lech Poznań.

Kuigi mäng lõppes poolakate 3:1 võiduga, hakkasid fännid YLE teatel turvameeste suunas kive loopima. Politsei pidas kaks jalgpallihuligaani kinni, kuid pärast seda tormasid ülejäänud fännid võimuesindajatele kallale, et „kaasvõitlejad“ vabastada. Seejärel kasutas politsei korra majja saamiseks pisargaasi.

Kui politseinikud poolakatest fännid bussidesse said, siis eskorditi nad sadamasse Tallinnasse suunduvale laevale.