Kaheksas Keskaja turg algas avarongkäiguga Viru väravate juurest. Avatseremoonia toimus kell 12.00 Raekoja platsil, kus linnarahvast tervitab ka suvekuningas, teatas Tallinna pressiteenistus. Raekoja platsile koondub juba kaheksandat aastat järjest üle 100 meistri ja käsitöölise, kes pakuvad ajastuhõngulist käsitööd ja kaupa.

Laval astuvad nelja päeva jooksul üles sadakond keskaja kultuuri ja muusikaga tegelevat esinejat — kondiväänajad, rändnäitlejad, moosekandid, narrid jpt. Samas on võimalus õppida keskaja tantse, tutvuda keskaegsete kommetega, kohtuda munkadega jm.

6. juulil kell 11 avatakse Pikal tänaval Martsipaniturg, kus on väljas martsipani töötoad, šokolaadi, vürtsi, tee ja kohvi turg, kohal on ka ennustaja ja moosekandid.

Laste Mäel (Niguliste plats) on kõigil päevadel avatud meistrikojad, kätt saab proovida paljudes keskaegsetes kunstides, osavus — ja jõumängudes ning õppida vajalikke oskusi väikeses rüütlikoolis. Tegutsevad alkeemik, ravitseja, juuksur jt.

Kullo Lastegaleriis Kuninga 6 on avatud keskaegsete peakatete näitus. Kõikidele keskaja kostüümi kandjatele on vaba sissepääs Tallinna raekotta. Keskaja turg kestab kuni pühapäeva, 8. juulini. Lisainfot leiab aadressil www.folkart.ee

Keskaja turgu korraldab Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit. Keskaja turu projekti eesmärk on teadvustada keskaegse Tallinna vanalinna olulisust, tema kaunist arhitektuuri ja traditsioone läbi mängulisuse, keskaegse muusika ja näitemängu. Korraldajad soovivad turuga pakkuda loomisrõõmu tegijaile, osasaamislusti linnakodanikele ning turistidele ja edendada seeläbi rahvuslikku käsitööd.