Hans van Baalen, mis oli see faktor, mis tõi teile kaks korda rohkem hääli kui Siim Kallasele?

Mida mina teen on see, et ma annan selgeid vastuseid, kuigi kõigile ei pruugi see meeldida. Ma olen erakonnaga tegelenud ammu, ma ei tule väljaspoolt. Aga sellegipoolest, Siim Kallase üks kolmandik hääli on väga hea tulemus.

Mitu kohta on liberaalidel teie juhtimise all järgmiste valimiste järel Euroopa Parlamendis?

Keegi ei oska seda öelda, praegu on meil kohti 70 ringis, Kallas tahtis 120 kohta. Ma kirjutaks sellele kohe alla, kui need kohad tuleks, aga see nõuab rasket tööd rohujuuretasandil teie riigis ja teistes riikides. Valimisi ei saa võita Brüsselist, aga me saame aidata. Abistada liberaalseid erakondi, pakkuda neile teadmisi teistelt erakondadelt, aga tulemuse peavad nad ise tegema.

Kuidas edendada liberaalseid vabadusest rääkivaid ideid, kui inimesed näevad, et vabadused on toonud kaasa ohud ja hirmu?

Mina sellesse ei usu, ma olen vabaduse ja isikuvabaduste poolt. Need ei tee võimatuks terrorismiga võitlemist. Me ei tohiks oma vabadust ohverdada. Muidugi peab meil olema hea piirivalve, loomulikult peab olema hea politsei- ja luureteenistus. Me peame olema terroristide vastu karmid, Euroopa ei ole ainud pehme jõu projekt. Aga isikuvabadustest ei pea selle käigus loobuma, me saame neid hoida ja samal ajal võidelda terrorismiga.