Sulev Valneri sõnul oli põllumeeste meeleavaldus Toompeal aktsioonina kindlasti üks silmapaistvamaid sündmusi eelmisel nädalal, kuigi oodati suuremat mastaapsust.

Valner ütles, et talle oli just meeltmööda see, et meeleavaldus jäi viisakaks ja vaoshoituks ning et tänu sellele ilmselt ka saavutati sellega rohkem.

"Arvestades praeguse valitsuse koosseisu ja neid üldisi hoiakuid, mis erakondadel on olnud põllumeeste suhtes, eriti valitsuse juhterakonnal, siis ma ütleks isegi, et see, et järgmise aasta eelarves on põllumajandustoetusteks niigi palju summasid, väike ime."

Valneri sõnul on see, et järgmise aasta riigieelarves on põllumeestele üle 500 miljoni põllumajandustoetusi, praeguse põllumajandusministri Helir-Valdor Seedri kõva töö tulemus.

"Mina eeldasin, et see summa võib olla palju väiksem. Arvestades lihtsalt, et kui kuskilt lõigata on vaja, siis reformierakondlased põllumeeste arvelt nüüd küll väga ei muretse," arvas Valner.

"Selle meeleavaldusega ilmselt põllumehed saavutavad selle, et eelarve menetlemise käigus neid summasid väiksemaks ei võeta," lisas Urmet Kook.