“Buldersi talu mööbliosakond muutus eile õhtul karusnahaosakonnaks — õnnestus kätte saada selle aasta esimene karusloom,” seisis veel kolmapäeva pärastlõunal üleval ruhnlaste
, vahendab Meie Maa.

Küsimusele, kas antud tegevus on laste jaoks ikka hea vaatepilt, vastas Kaarel Lauk: “Surm on üks elu osa. Seatapp ja lambatapp on käinud põlvest põlve. Lapsed, lapsed… Mis neil häda? Neil oli huvitav vaadata.” Ta lubas kõik rotid, kes kätte saadakse, ära nülgida. Rotilt saadud naha kinnitas ta naeltega laua külge kinni. “Paneme nahad seina peale, et oleks tore vaadata,” ütles Lauk.

Eesti Loomakaitse Seltsi juhatuse liikme Heiki Valneri sõnul on vägivalla eksponeerimine ja propageerimine, eriti kui see toimub laste silme all, väga taunitav.

Samas on eetiliselt ja moraalselt vale laste nähes rotti nülgida, kuivõrd see võib anda lastele vale signaali, justkui selline nülgimine oleks tavaelus normaalne,” lausus Valner. Tema hinnangul võib kaudselt isegi tegu olla alaealistele vägivalla eksponeerimisega.

Eesti Loomakaitse Selts palus ruhnlase blogil edaspidi kaaluda erinevate loomapiltide avaldamisel piltide eetilisuse üle, samuti kas pilt vastab loomakaitseseaduses sätestatule ja selle seaduse mõttele ning kas pilt ei kutsu üles vägivallale loomade vastu.

“Lastele vägivalda eksponeerivate fotode avaldamine on antud kontekstis ebamoraalne, ebaeetiline ning vastutustundetu,” leidis Eesti Loomakaitse Selts, kes ootab vastukaja kõnealuste piltide avaldamise osas ning loodab, et pildid eemaldatatakse veebilehelt.