"Säästu Kange maksab alla kolmekümne krooni," rääkis Kõo vallavanem Tarmo Riisk ajalehele Sakala. "Paljud mehed on seetõttu tööturult välja kukkunud, sest ei pääse poe juurest minema."

Riisk avaldas imestust, miks küsitakse piiritusega kangemaks tehtud õlle eest nii väikest aktsiisi. "See on ju solk, aga annab joojale tunde, et ta tarvitab ikkagi korralikku kraami," kõneles vallavanem. "Kui odav õlu kaoks, siis vaevalt ta odekolonni jooma hakkaks, sest mingi häbitunne on tal säilinud."

Siseminister Jüri Pihl leidis, et aktsiisimäärade ülevaatamine on võimalik. "See on valitsuse aktsiisipoliitika küsimus ja peamiselt tuleb arutada, kas aktsiisi muutmine aitab Eesti alkoholipoliitikat paremaks muuta," sõnas ta.

Samas tunnistas minister, et ehk on odava alkoholiga tõesti liiga kaugele mindud. Ta tänas Kõo vallavanemat diskussiooni algatamise eest ning lubas teemat tutvustada alkoholipoliitikaga tegelevale sotsiaalministrile.

Tarmo Riisk nimetas mahukaid õllepudeleid ka suureks terviseriskiks, sest need aitavad levitada piisknakkusi, näiteks tuberkuloosi.