Kindlustusfirmaga lepingu sõlmimiseks on vaja teada kindlustatava vara maksumust. Kirikuvarade kindlustamine on üldse väga keeruline küsimus ja minule teadaolevalt ei ole Eestis kirkuvarasid kindlustatud. Kui, siis üksikuis kirikutes,” vastas Kapp avalikule kirjale Lääne Elu vahendusel.

Põhjus, miks turvafirmast antud olukorras abi poleks olnud, seisneb kabeli asukohas. Kapi ütlust mööda asub Rooslepa kabel Haapsalust 40 kilomeetri kaugusel, kuhu lepingu olemasolul jõudnuks turvafirma töötajad kohale alles kolmveerand tundi pärast signaali saabumist.

Küll aga oli kabelil inimene, kes vargusele reageerima kiiremini. “Talle läks sissetungimise kohta signaal ning tal oli auto kasutamise võimalus, seega oleks jõudnud sündmuskohale 15 minutiga, mis oleks olnud olulsielt kiirem kui turvafirma puhul.” Kapp ei osanud vastata, miks see inimene häirele ei reageerinud.

Kapp möönis, et vajadusel on ta valmis kaaluma vallavanema kohalt tagasiastumist, kui see aitab varastatud esemeid tagasi saada.

Ööl vastu esmaspäeva tungisid kurjategijad Rooslepa kabelisse ja viisid kaasa vaid paari nädala eest Rootsist tagasi toodud hinnalise kirikuvara. Kokku varastati 17 eset, nende seas peamiselt armulauariistad.