TV3 hinnangul väljus uudistetoimetusest väljaspool tehtud lisatöö ajakirjanduse hea tava raamidest ja reporter poleks pidanud seda tegema, kirjutab ERR.

TV3 ajakirjanik Allan Muuk lõi kaasa metsavahendusfirma kinnimakstud videoklipis, mis presenteerib end ajakirjandusliku käsitlusena, ent on konfliktse teema ühepoolne käsitlus, mis jätab võtmata süüdistatava vastaspoole kommentaari, kelle suhtes ohtralt väiteid õhku paisatakse.

Seejuures alustab Muuk klippi just sõnadega: "Ajakirjanduseetika nõuab alati kahe osapoole ärakuulamist. Teinekord seda tehakse, teinekord aga ei vaevuta kõiki poolt- ja vastuargumente ära kuulama."

Sotsiaalmeedias levitatav metsavahendusfirma Eesti Metsameister tellimusel valminud ja Allan Muugi reporteritööl baseeruv klipp, mis jätab mulje uudisest, viskab õhku mitmeid süüdistusi ETV saate "Pealtnägija" aadressil, kes 6. septembril tegi saatelõigu selle firma küsitavatest ärivõtetest, mille tulemusel on mitmed vahendusfirma ohvriks langenud inimesed pöördunud ettevõtte vastu kohtusse ja seal kas võitnud või firmaga kompromissi saavutanud.