Nimelt pöördus täna saate "Foorum" saatejuht Andres Kuusk stuudios viibinud sotside esindaja Rannar Vassiljevi poole küsimusega, et kuidas ta kommenteerib haridus-ja teadusministri Jevgeni Ossinovski avalikku väljaütlemist, et hoolimata valitsuse kommunikatsioonibüroo teadetest ei ole valitsus riigieelarves kokku leppinud.

Vassiljev vastas saatejuhile, et valitsuskriisi küll ei ole, kuid riigieelarve ei olevat tema teada tõepoolest täpselt paigas. Vassiljevi sõnutsi olevat veel jäänud ülesse mõned haridusministri ja töötervishoiuministri vastutusaladega seotud teemad, kuid üldist traagikat ta selles teemas siiski ei näe.

"Üldjoontes on eelarve osas kokkuleppele jõutud. Suured asjad on kõik rahaga kaetud. Lastetoetused tõusevad, tulumaksuvaba määr tõuseb 1. jaanuarist, samamoodi hakkab gümnaasiumis tasuta koolitoitu saama," selgitas ta.

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles aga, et riigieelarve osas on üldine kokkulepe saavutatud. "Eks ta ole kogemuste küsimus. Kas kõik tajuvad, kuidas koosolekutel kokku lepitakse ja kuidas kokkuleppeid vormistatakse. Aga leppisime küll," rääkis Ligi.

Keskerakonna esindaja Kadri Simson lisas, et tallegi tundub, et koalitsioon pole kokku leppinud, mida nad siis ütlema peavad.

Eile õhtul teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo, et valitsus jõudis kabinetinõupidamisel kokkuleppele 8,5 miljardi suuruses riigieelarves. Täna saadetud uues teates loetleti üles eelarvega plaanitavad suuremad muudatused, millega muu hulgas kasvab avaliku sektori asutuste palgafond, suureneb pension ja lapsetoetus.

Haridus-ja teadusminister Jevgeni Ossinovski (SDE) ütles aga täna õhtul Postimehele, et tal on raske kommenteerida valitsuse kommunikatsioonibüroo teateid, sest mitmed olulised teemad on alles lahtised ja valitsuse heakskiitu pole riigieelarve eelnõu saanud.