"Kuigi hetkel ei ohusta Eestit massiline ja kontrollimatu pagulaste sisseränne, on siiski oluline üle vaadata olemasolevad plaanid ja osapoolte tegevused. Olen kindel, et erinevad asutused annavad olemasolevate ressursside piires endast parima, et olla valmis ootamatusteks," rõhutas siseministeeriumi päästepoliitika asekantsler Hannes Kont.

Kondi sõnul on üha suurenev rändesurve erinevatele Euroopa Liidu liikmesriikidele toonud kaasa vajaduse hinnata valmisolekut põgenike massilise sisserändega toimetulekuks. Sellega seoses vaatasid sotsiaalministeerium ning politsei- ja piirivalveamet üle 2011. aastal kinnitatud põgenike massilisest sisserändest põhjustatud hädaolukorra lahendamise plaani.

Peale selle andis maaeluministeerium kriisikomisjoni istungil ülevaate sigade Aafrika katku hetkeolukorrast ja selle eest vastutavate asutuste tegevustest, lähiaja üks tähtsamaid tegevusi on metssigade arvukuse vähendamine.

Samuti tutvustati hädaolukorra seaduses kavandatavaid olulisemaid muudatusi ja kriisiinfotelefonide toimimise hetkeolukorda ja edasisi kavatsusi.