"Loodan, et valitsuse kommunikatsioonibürool on kasu nii minu ajakirjanikuna töötatud aastatest kui ka avalikus ja erasektoris saadud kommunikatsioonialastest kogemustest," ütles Tiina Ansip.

Tiina Ansip on töötanud alates 2013. aastast Meta Advisory Group OÜ vanemkonsultandina. Enne erasektorisse minekut töötas ta valitsuskommunikatsioonis sotsiaalministeeriumi meediasuhete nõunikuna, kelle ülesandeks oli meediasuhete strateegiline planeerimine ja juhtkonna nõustamine.

Eelnevalt töötas Tiina Ansip ajakirjanduses – kuus aastat Linnalehe ja kaks aastat Baltic News Service`i vastutava toimetajana.

Tiina Ansip on lõpetanud Tartu Ülikooli Ajakirjanduse ja Kommunikatsiooni osakonna. Ta ei ole kuulunud ega kuulu ühessegi erakonda, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Tippjuhtide valikukomisjon korraldas valitsuse kommunikatsioonibüroo direktori asendaja leidmiseks avaliku konkursi. Konkursil osales kolm inimest, kellest kaks pääses lõppvooru, kuid komisjon otsustas 20. juunil neist kumbagi ametisse kinnitamiseks mitte esitada. Ajutisele kohale kuulutati konkurss, kuna Inga Bowden läks lapsehoolduspuhkusele.

Valitsuskommunikatsiooni direktor juhib valitsuse kommunikatsioonibüroo tööd, seab eesmärke ning vastutab tulemuste eest. Samuti nõustab ta peaministrit kommunikatsiooni küsimustes ning informeerib avalikkust valitsuse ja peaministri tegevusest.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo on riigikantselei struktuuriüksus, mis korraldab Vabariigi Valitsuse ja peaministri avalikke suhteid ja Euroopa Liiduga seotud riigisisest teavitustegevust, koordineerib valitsuskommunikatsiooni, avalikkuse hädaolukorras teavitamise arendamist ning korraldab riigisümboolikaga seonduvat.