Hannes Maasel saab ametist vabastamisel hüvituseks kuue kuu ametipalga, teatas valitsuse pressiesindaja BNS-ile. Maaseli ametipalk on 1917,35 eurot ning hüvitusena makstakse talle kuue kuu ametipalk ehk kokku 11 504,1 eurot.

Valitsus nimetas Hannes Maaseli esimest korda viieks aastaks Hiiu maavanemaks 2. märtsist 1999, teist korda 8. juulist 2004 ja kolmandat korda 8. juulist 2009. Maaseli käimasolev viieaastane ametiaeg pidanuks lõppema 7. juulil.

Kiisleri hinnangu kohaselt on Maaseliga koostöö mittelaabumise põhjuseks erinev arusaam maavanema rollist ja vastutusest siseministeeriumi valitsemisalas oleva valitsusasutuse, Hiiu maavalitsuse juhtimisel, mis takistab Hiiu maakonna tervikliku ja tasakaalustatud arengu tagamist.

Hiiumaa omavalitsuste liit (HOL) on korduvalt pöördunud regionaalministri poole, avaldades arvamust, et Hannes Maaseli jätkamine Hiiu maavanema ametipostil pärsib oluliselt edasist Hiiumaa kui terviku ühtset ja dünaamilist arengut.

Peamiselt heidetakse Hannes Maaselile ette, et ta ei ole olnud initsiatiivikas maakonna arendustegevuste käivitamisel ja ei suuda erinevate osapooltega koostööd teha. Mitmed arendustegevused on algatatud alles pärast seda, kui on avalikult teatavaks saanud HOL kriitika Hiiu maavanema tegevuse osas.

Regionaalminister leiab, et maavanem ei saa lasta tekkida arenguseisakul, vaid peab olema tegutseja, kes märkab probleeme ja kitsaskohti maakonna arengus ning haarab initsiatiivi nende lahendamiseks. Regionaalministril puudub kindlus, et edasises ametitegevuses suudab Hannes Maasel tõhusalt ja tasakaalustatult tagada koostöös erinevate huvipooltega maakonna arendamise ja olla Hiiu maakonna arendustegevuses aktiivseks ja algatusvõimeliseks osapooleks.

Hiiu maavalitsuse maasekretär Piret Sedrik on andnud nõusoleku täitmaks Hiiu maavanema ülesandeid kuni uue maavanema ametisse nimetamiseni.