Eesti Päevaleht kirjutas majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni umbusaldamise katse järgsel päeval, et minister tahab Tallinna lennujaama trammiliini projektist üle jäänud euroraha suunata teisele Tallinna trammiprojektile.

Täna oli selle raha ümberjaotamise kava valitsuses ning 12 miljonit eurot otsustati jagada kolme projekti vahel: Haabersti ristmiku projekti toetatakse 1,065 miljoni euroga, Tapa-Narva raudtee rekonstrueerimist 8,1 miljoni euroga ning Narva linna läbiva transiitteede projekti 2,9 miljoni euroga.

Veel jaanuari keskpaigas viitas kõik sellele, et lõviosa üle jäänud eurorahast läheks Tallinna linnale. Ministeeriumi ootas euromiljonitele konkureerima projekte Tallinnast, Tartust ja Narvast, kusjuures tingimuseks oli, et tegu peab olema linnalises keskkonnas oleva rööbastranspordi projektiga.

Kuna üheski teises linnas peale Tallinna linnalist rööbastransporti ehk tramme ei ole, kvalifitseerus ainsana Tallinna esitatud Kopli trammiliini rekonstrueerimise projekt. Sealjuures oli linn juba sellele rahastuse ise leidnud, üle jäänud eurorahade endale saamine tähendanuks, et riik maksab linna projekti tagantjärgi kinni.

Täna otsustas valitsus aga enam kui kümme miljonit laiali jagada eespool nimetatud projektide vahel.