„Perlingul on varasem juhtimiskogemus mitmel erineval ametikohal ning ta on hinnatud jurist. Ta on asjatundlik ning omab kriminaalmenetluse valdkonnas tugevaid ekspertteadmisi nii kriminaalmenetluse kohtueelse juhtimise kui riikliku süüdistuse esindamisega kohtus. Samuti on Perlingul selge arusaam sellest, millises suunas prokuratuur peaks edasi arenema,“ ütles justiitsminister Andres Anvelt.

Perlingu sõnul on tema jaoks olulised laste, majanduse ja organiseeritud kuritegevusega seotud kriminaalmenetlused. "Lapsi tuleb kaitsta ka kriminaalmenetluses, majanduskuritegudega võitlemine peab kaitsma ausaid ettevõtjaid ning puhast turgu. Organiseeritud kuritegevuse kaudu teenitud raha kuulub riigile ning selle tagamiseks peab kriminaalmenetlus olema arukas ja läbimõeldud ning alati inimeste põhiõigusi austav,“ ütles Perling.

Riigikogu õiguskomisjon toetas 23. oktoobril Anvelti ettepanekut nimetada Perling peaprokuröriks. „Lavly Perling on prokuratuuri süsteemist pärit kandidaat, kelle vaieldamatuks tugevuseks on tema erialane kompetents,” kommenteeris õiguskomisjoni esimees Neeme Suur.

Õiguskomisjoni istungil osales üheksa saadikut, kes kõik hääletasid Perlingu kandidatuuri poolt.

Perling lõpetas 1997. aastal Tartu ülikooli õigusteaduskonna ning on alates 1996. aastast töötanud prokuratuuris erinevatel ametikohtadel. Ta on juhtinud nii Viru kui Põhja ringkonnaprokuratuuri. Alates 2007. aastast on ta töötanud riigiprokuratuuri süüdistusosakonna juhina.

Peaprokuröri ametipalk on 3850 eurot.