Peaminister Taavi Rõivase sõnul on eelarve koostatud konservatiivselt ning majanduskasvu toetavalt. Valitsuse prioriteetidel on peaministri kinnitusel kindel rahastus olemas.

„Võrreldes kevadel otsustatud riigieelarve strateegiaga on struktuurne ülejääk suurem 0,6 protsendipunkti võrra SKP-st," ütles peaminister. „Vajadust järgmisel aastal laenu võtta riigil ei ole. Eelarve ülejääk on vajalik selleks, et hoida riigi rahandus heas korras ning tagada kindlustunne tuleviku ees."

Riigikaitse eelarve moodustab järgmisel aastal üle kahe protsendi SKP-st. NATO liitlastega kokku lepitud 2 protsendi tasemele lisanduvad liitlasvägede vastuvõtmisega seotud kulud. Valitsus otsustas täna ka täiendavad investeeringud piiriturvalisuse suurendamiseks, kohtumenetluse kiirendamiseks ning kiirabireformi jätkamiseks.

Eelarves on kate ka valitsuses juba varem kokku lepitud tulumaksu langetamise, töötuskindlustusmakse langetamise ja lastetoetuste tõusu tarbeks. Eelarve eelnõu on valitsuse istungil otsustamiseks teisipäeval, 23. septembril, peale mida esitatakse eelnõu Riigikogule.