Investeeringute kava sisaldab muuhulgas kolme projekti, mille osas on rahastamisotsus juba eelnevalt valitsuse poolt tehtud. Seega on investeeringute kogumaksumus 5,9 miljonit eurot, täpsustas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Investeeringute kava eesmärgiks on vastu võtta rahastamisotsused riiklikult oluliste info-ja kommunikatsioonitehnoloogiate (ITK) investeeringuteks ning määratleda ära, milliseid projekte ja millises mahus investeeringute kava kaudu finantseeritakse.

Rahastamise otsuse said 18 taotlust. Raha saavad E-politsei seadmete kaasajastamine, häirekeskuse hädaabiteadete registreerimise ja sündmuste haldamise infosüsteem, tuleohutusjärelevalve iseteeninduskeskkonna loomine, rahvusvahelise avaliku informatsiooni haldussüsteemi loomine, ID-kaardi ja digitaalallkirjade kasutusvõimaluste laiendamine.

Samuti rahastatakse riigi alusvõrgu ja seadmete uuendamist, infosüsteemi ja infoühiskonna (elutähtsate teenuste osutamise) turvalisuse mõõtmist ning tõstmist, teabevärav eesti.ee mobiilse versiooni loomist ning eesti.ee ja dokumendivahetuskeskuse (DVK) käideldavuse ja turvalisuse tõstmist.

Projektide loetelus on veel majandustegevuse seadustiku üldosa seaduse rakendamise laiendamine, autentimis- ja autoriseerimismooduli arendus, digiarhiivi loomise esimene etapp, võrgurajatiste menetlemise moodul, kultuurimälestiste riiklik register ja arhiivimaterjalide digiteerimine ningg mõisaarhitektuuri inventariseerimist puudutavate säilikute ja ajalooliste õiendite digitaliseerimine.