"Kosutav uudis. Leidsime üles ka need neli Eesti kodanikku Nepalis, kellega siiani kontakt puudus. Nendega on kõik korras," teatas välisminister Keit Pentus-Rosimannus täna õhtul Twitteris.

Välisministeerium teatas pisut hiljem, nüüdseks on ühendust saadud kõikide teadaolevalt Nepalis viibivate Eesti kodanikega. "Oleme saanud kinnituse, et nendega [neljaga] on kõik korras ja nad viibisid külakeses, kus puudus elektriühendus ega olnud seetõttu lihtsalt kättesaadavad," ütles välisminister ning lisas, et välisministeerium on lähedastele teate positiivsest uudisest edasi andnud.

Eesti aukonsul Nepalis ja kohapeal asuv välisministeeriumi diplomaat on keskendunud praegu sellele, et kõik Eesti kodanikud saaksid turvaliselt koju. "Hetkel on kõige olulisem Eesti kodanike jõudmine Katmandusse, et sealt jätkata reisi Eestisse," ütles välisminister.

Nepali maavärinas hukkus üks Sandberg Reiside grupiga reisinud Eesti turist. Neli turisti sellest grupist on endiselt õnnetusepiirkonnas Langtangi orus. Reisifirma juht Kaarel Liivamäe ütles tegelikult juba eile Delfile, et nende neljaga on kõik korras, kuid nendega pole ühendust.

Välisministeeriumil oli eilse seisuga teada 30 Eesti kodaniku viibimine Nepalis, 25 inimese kohta oli saadud kinnitust, et nemad on looduskatastroofist pääsenud, nelja samuti Nepalis viibiva inimese kohta saadi kinnitust täna.

Maavärina magnituud oli 7,8 ning selle tagajärjel on Nepalis surma saanud vähemalt 3617 ja vigastada 6500 inimest. Nende seas on surma saanud ka üks Eesti kodanik, kes jäi mudalaviini alla.

Esmaspäevase maavärina kese asus Nepali pealinnast Kathmandust 80 kilomeetrit loodes. Tihedalt asustatud Kathmandu orus elab ligi 2,5 miljonit inimest.