8. jaanuaril toimus Egiptuses Hurghada hotellis Bella Vista intsident, kus said kannatada ka turistid. Intsidendi asjaolude väljaselgitamisega tegeleb kohalik politsei. Välisministeerium soovitab säilitada ettevaatlikkust ja täita kohalike ametivõimude korraldusi ja juhiseid.

Laupäeva hommikul jätsid ühise lennu Hurghadasse ära reisikorraldajad Tez Tour ja Novatours. Reisijaid teavitati juba eile öösel, teatas Novatours. GoAdventure jätkab reise plaanipäraselt.

Välisministeerium hoiatab, et president Hosni Mubaraki kukutamisega lõppenud revolutsiooni aastapäeval jaanuari lõpus võib terrorioht suureneda. "Tundub, et tegemist oli üksiküritajatega. Aga kas see on osa mingist suuremast rünnakulainest, mis võib 25. jaanuaril revolutsiooni aastapäevaga suureneda, on veel vara öelda," rääkis Eesti konsul Egiptuses Risto Roos ERRile.

"Välisministeeriumi reisihoiatus on juba mõnda aega olnud - võimalusel Egiptusesse reisimist vältida ja see hoiatus on endiselt pädev," lisas Roos.

Julgeolekukaalutlustel on alates 4. novembrist 2015 peatatud mõnede riikide poolt lennud Sharm el Sheikhi ja sealt tagasi. Välisministeerium soovitab võimalusel vältida reisimist läbi Sharm el Sheikhi lennujaama. Välisministeerium ja Eesti saatkond Kairos jälgivad olukorda väga suure tähelepanuga, suheldes sel teemal aktiivselt Egiptuse ametivõimudega ning partneritega Euroopa Liidus.

Välisministeerium soovitab ohutuse eesmärgil vältida täielikult reisimist Põhja-Siinaile ning kõikidele kõrbealadele Niilusest läänes. Linnades, s.h. Kairos, säilitada külastamisel ettevaatlikkus, eriti massimeelavalduste ja –kogunemiste korral ning neist eemale hoida. Reise kuurortidest välja teha ainult turvatud konvoides.

Võimalike terrorirünnakute sihtmärgiks on eeskätt Egiptuse julgeolekujõud, eriti politseijaoskonnad ja politsei ning sõjaväe kontrollpunktid. Kohapeal juhinduge kohalike ametivõimude juhistest.