Kui teie asukoha läheduses toimub meeleavaldusi, siis püsige oma hotellis või peatuspaigas, soovitab välisministeerium.

Välisministeerium ei soovita reisida turismikuurortitest väljapoole kuna on sagenenud turismibusside pikaajalised kinnipidamised kohalike elanike poolt. Samuti on teedel esinenud kallaletunge ja inimrööve, mistõttu võib reisimine turismikuurortidest väljapoole osutuda äärmiselt ohtlikuks. Eesti turistidel tuleks järgida reisikorraldajate ning kohalike ametivõimude korraldusi ja soovitusi.

Samuti soovitab ministeerium kindlasti enne reisi end registreerida nende kodulehel, seda ka juhul kui kasutate reisibüroo teenuseid.

Ei ole soovitatav ringi liikuda pimedal ning öisel ajal, sest sagenenud on väike-kuriteod ning turistide vastu suunatud vägivald. Seetõttu soovitatakse tavapärasest ettevaatlikum olla ka turismikuurortides. Samuti on karta, et hoogustub organiseeritud kuritegevus.

Säilitage suurem ettevaatlikkus ka kirikute, kloostrite ja kaubanduskeskuste ümbruses. Samuti tuleks tavapärasest ettevaatlikum olla kohtades, kus viibib palju välismaalasi.

Riigis on esinenud rünnakuid üksikute naiste vastu, mistõttu ilma meessoost saatjata liikumine võib olla ebaturvaline. Väljaspool rannakuurorte on soovitav riietuda kohalikke tavasid arvestades.

Kohalikud julgeolekuvõimud pööravad suurt tähelepanu turistide ohutuse tagamisele. Kui plaanite reisida väljapoole turismikuurorte, tuleb olla valmis täiendavateks julgeolekukontrollideks ja kaasas kanda isikut tõendavat dokumenti. Kohapeal lisaekskursioone võttes veenduge, et tegemist on usaldusväärse reisibürooga, vajadusel küsige nõu oma reisikorraldajalt. Samuti teavitage teda kuhu ja kui kauaks te plaanite minna.

Samuti tuleks eelnevalt üle täpsustada, kas planeeritud piirkonna külastamine on piisavalt turvaline. Kui plaanite külastada alasid, mis jäävad eemale põhimaanteedest või paiknevad Egiptuse piirialadel, on vajalik eelnevalt hankida kirjalik luba siseministeeriumi reisilubade osakonnast Kairost. Soovitame vältida Siinai poolsaart ja Iisraeliga piirnevaid alasid seoses seal pingestunud olukorraga.
Täiendavat infot saab Eesti saatkonnast Egiptuses.