"Päästemeeskond alustas 23. juunil Tocllaraju mäel kolme kadunud eestlase otsinguid. Välisministeeriumile teadaolevalt leiti eile hilisõhtul (Peruu aja järgi) kaljulõhest kaks surnukeha," teatas välisministeeriumi pressitalitus.

Välisministeeriumi pressiesindaja Mari-Liis Valter täpsustas Delfile, et päästjad on leidnud kaks surnukeha, kuid halbade ilmastikuolude tõttu ei ole neid kaljulõhest kätte saadud. "Tuvastatud neid ei ole," kinnitas Valter. Seetõttu ei ole võimalik kinnitada ei surnukehade sugu ega seda, kas on tegemist alpinistidest eestlastega. Suure tõenäosusega on siiski tegemist eestlastega, vahendab välisministeerium.

Halva nähtavuse ja ümbritseva kõva lume tõttu jätkatakse operatsiooni ja surnukehade väljatoomist kohaliku aja järgi 26. juuni hommikul.

Möödunud nädalal teatas Eesti välisministeerium, et kolme kadunud eestlase otsinguteks plaanitakse uut ekspeditsiooni.

Peruus Ancashi piirkonnas Huaraze linna lähedal asuvas lumises mäestikus hukkus lumelaviinis kolm Eesti alpinisti, neljas mägironija leiti elusana.

Elusana leiti 33-aastane Annemai Märtson, kes kannatas mitme roidemurru ja verevalumite ning veepuuduse käes. Naine toimetati Huaraze linna haiglasse ravile.

Lumelaviini alla jäid Tarmo Riga (45) ning tema abikaasa Jane Riga (42) ja nendega koos olnud Allan Valge.

Õnnetus juhtus pühapäeval, 7. juunil kella 8 paiku hommikul. Märtsoni sõnul kõndisid eestlased üle jäise silla, mis murdus, vallandades lumelaviini. Õnnetus juhtus merepinnast 5900 meetri kõrgusel. Alpinistid püüdsid vallutada 6034 meetri kõrgusel asuvat Tocllaraju mäetippu.
Turismifirma avastas mägironijate kadumise esmaspäeva pärastlõunal, kui nad said satelliidi vahendusel kõne Saksa turistidelt.

Päästeoperatsiooni juht Alfredo Quintana Figueroa ütles, et päästjad jõudsid sündmuspaika 12 tundi hiljem pärast õnnetust.