"Praeguse info kohaselt on Eesti kodanike tagasilend koju plaanis homme. 22-st Eesti kodanikust tagasi ei lenda kaks, kes vajavad jätkuvalt haiglaravi. Nende tagasisõiduaeg sõltub arstide hinnangust tervislikule olukorrale ning nende tagasipöördumisega seotud kulud katab kindlustus," rääkis Sudakov.

"Tänase seisuga viibib haiglas jätkuvalt kolm Eesti kodanikku," märkis ta.

Sudakov lisas, et eile õhtul külastas Eesti konsul haiglas viibivaid Eesti kodanikke ning kohtus täna hommikul kõigi nendega, kes juba haiglast välja olid saanud. 

"Konsul on abistanud Eesti kodanikke haigla personali, kindlustuse ja kohalike võimudega suhtlemisel. Samuti on konsulil ja Eesti kodanikel kavas täna kohtuda Eesti aukonsuliga Antalyas," lausus Sudakov.

Pühapäeval juhtus Türgis Antalyasse teel olnud Wow Traveli turismigrupi bussiga Manavgat' linna läheduses õnnetus. Sadas vihma ning mäest tuli alla kiviklibu, buss kaotas juhitavuse, sõitis vastu mäge ja vajus külili.

Õnnetuse tagajärjel hukkus 53-aastane eestlanna. Bussis viibis kokku 24 reisijat, kellest enamik olid Eesti kodanikud ja kaks lätlased. Haiglatesse viidi kokku 19 inimest, kellest üks murdis neli ribi ja teine puusaluu, enamik sai kergemaid vigastusi. Türklasest giid võib õnnetuse tõttu jala kaotada.