“Soovitame kõigil tõsiselt kaaluda Venezuelasse sõitmist,” ütles välisministeeriumi pressiesindaja kolmapäeval BNS-ile.

Eesti Venezuela aukonsuli Arne Roostna teatel ei ole Venezuela turvaline koht, kuna meeleavaldused ja rahutused on seal igapäevased.

“Paljud välisriikide saatkonnad on turvalisuse eesmärgil evakueerinud enamiku oma personalist, probleeme on tekkinud nii toidukaupade kui ka kütusega,” märkis Roostna. “Kõige selle tõttu peaksid võimalikud siiasõitjad väga tõsiselt kaaluma, kas seda tõesti teha või valida mõni turvalisem reisisiht,” lisas ta.

Venezuela saatkond Helsingis teatas, et Venezuelas võimul olev valitsus soovitas välismaalastel oma puhkuse- või ärireisi võimaluse korral edasi lükata. Saatkonna teatel töötab Venezuela pealinna Caracast teenindav Simon Bolivari rahvusvaheline lennujaam miinimumkoormusega, samuti on peatanud oma reisid kõik rahvuslikud lennufirmad. Rahvusvahelised lennud toimuvad hõrendatud graafiku alusel.

“Riigis on suletud kinod, muuseumid, teatrid ja restoranid, kasvavad toidu ja bensiini kättesaadavusega seotud probleemid. Kaubanduskeskused ja pangad on avatud vaid neli tundi päevas,” teatas Venezuela saatkond.

Saatkond soovitas olla eriti tähelepanelik ning ettevaatlik liikumisel Venezuela suuremates linnades.

Venezuela ametiühingud, ettevõtjad ja opositsiooniparteid alustasid mullu 2. detsembril riigis üldstreiki. Nõudes valitsuse ja presidendi tagasiastumist, toimuvad kogu riigis meeleavaldused ja rahutused.

Eesti välisministeerium soovitab neil Eesti kodanikel, kes Venezuelas hätta satuvad, pöörduda vajadusel Eesti aukonsuli Arne Roostna poole Venezuelas aadressil Avenida Orinoco 117, Quinta Kurna, Colinas de Guataparo, Valencia. Aukonsuli elektronposti aadress on fundar@cantv.net, telefon +58 2418 261 174 ja faks +58 2418 261 580.

Välisministeeriumi teatel võib teavet saada ka Venezuela saatkonnast Helsingis aadressil Bulevardi 1A 62 ja telefonil +358 9 64 15 22 või faksil +358 9 64 09 71.