Välisministeeriumi pressispetsialist Mariann Sudakov ütles Delfile, et ministeeriumil pole hetkel andmeid, et lennuki pardal oleks olnud Eesti kodanikke või Eesti elanikke.

Kairo teatel kadus lennuk radaripildilt Siinai poolsaare kohal 23 minutit pärast õhkutõusmist Sharm el Sheikhist ehk kell 6.14 Eesti aja järgi. Egiptuse peaministri Sherif Ismaili kinnitusel kukkus Airbus A-321 alla. Egiptuse ametivõimude teatel põhjustas katastroofi mootoririke ja piloot palus vahetult enne allakukkumist lennujuhtidelt luba suunduda Kairosse, et seal hädamaanduda.

Kohaliku meedia andmetel leiti lennuki vrakk Siinai poolsaare keskosast Arishi linna lähistelt. See on mägine piirkond, kus päästetöid raskendavad kehvad ilmastikuolud. Siiski teatas Egiptuse valitsus, et peaminister ja mitu valitsusliiget sõidavad eralennukiga õnnetuspaika.

Lenta.ru väitel olid kõik reisilennuki pardal olnud inimesed Venemaa kodanikud ja pardal oli ka Pihkva aselinnapea Aleksandr Kopõlov. Egiptuse valitsuskabineti teatel oli pardal siiski ka kolm Ukraina kodanikku. Egiptuse julgeolekutöötaja sõnul kostus vraki ühest osast hääli ja sealt loodeti leida ellujääjaid, kuid Egiptuse ametivõimud teatasid veidi hiljem, et hukkusid kõik 224 pardal olnut. AP teatel on leitud ka lennuki must kast.

Peaminister Taavi Rõivas avaldas kaastunnet hukkunute lähedastele ja välisminister Marina Kaljurand oma Vene kolleegile Sergei Lavrovile.