"Europarlamendi liikmed tegutsesid omapäi," ütles poliitikaosakonna peadirektor Delfile antud kommentaaris.

"Kuigi Assadiga kohtusid Euroopa Parlamendi liikmed, ei ole Yana Toomi ja tema kaaslaste kohtumisel Assadiga seost Euroopa Liidu ühise välis- ja julgeolekupoliitikaga," ütles Teesalu.

Poliitikaosakonna peadirektor märkis, et visiidist jääb mulje, et tehti abitu katse näidata Assadi režiimi legitiimses valguses. "Diplomaatilises plaanis ei muutunud sellest loomulikult midagi. Süüria kriisi lahendamiseks on loodud rahvusvahelised formaadid ja pingutused nende raames jätkuvad."

Süüriat külastanud delegatsiooni koosseisu kuulusid Javier Couso Permuy (Hispaania, Euroopa Ühinenud Vasakpoolsete fraktisoon), Tatjana Ždanoka (Läti, Roheliste/Euroopa Vabaliidu fraktsioon) ja Yana Toom (Eesti, Euroopa demokraatide ja liberaalide liidu fraktsioon), teatas Yana Toomi büroo.

Assad märkis SANA teatel kohtumisel, et europarlamendi liikmed võivad mõjutada oma riikide valitsusi "terrorismi levikule ja Süüria rahva elutingimuste halvenemisele viinud valede poliitikate muutmisel". Agentuuri teatel kinnitasid saadikud selle peale, et külastuse ajal nähtud inimeste kannatused kohustavad neid pingutama Euroopa valitsuste Süüria-suunalise poliitika muutmise ja sanktsioonide tühistamise nimel.

"Nii Süüria riigijuhid kui ka inimesed tänaval püüdsid meile selgitada lihtsat mõtet: sanktsioonid teevad tohutut kahju Süüria tavainimestele," ütles Toom oma büroo teatel.