Kuigi mõnedki valimisplakateist sobiks koormakatteks ja mõned kuurikatuseks, on tavaks suurem osa plakateid hävitada, kirjutab Virumaa Teataja.

Mõõdukate Lääne-Virumaa piirkondlik juht Andres Mandre ütles, et Mõõdukad hävitavad kõik oma plakatid. “Kuigi suurtel plakatitel oleks ju praktiline väärtus, nendega saaks katta näiteks kanakuudi katust,” lisas ta samas.

Aga näiteks Keskerakonna Tallinna staabist öeldi, et suuremad plakatid tuuakse erakonna staapi tagasi ja ka väiksemate puhul on palutud nende ülespanemist korraldanutel vähemalt üks eksemplar igast saata Keskerakonna keskusesse, niiöelda mälestuseks.

Mõnda plakatit loodab Keskerakond tulevikus kasutada mõnel avalikul üritusel, kus kandidaadi number ei oma enam tähtsust.

Res Publica puhul kehtib üldjoontes sama asi — suuremad pannakse lattu seisma, väiksemad visatakse minema.

Reformierakond pole oma valimisplakatite saatust veel lõpuni otsustanud, kuid erakonna staabist öeldi eile, et küllap nemadki korjavad suuremad lattu ning väiksemad visatakse ära.

Valimiste eel Res Publica Lääne-Virumaa projektijuhiks palgatud Raivo Riim rääkis, et suurtest plakatitest oli Lääne-Virumaal üleval ainult Marko Pomerantsi ja Hirvo Surva oma ning nende kohta tegi keskstaap otselepingud reklaamifirmadega.

“Res Publica kampaania oli süsteemne, kuigi häiris, et pidin igal õhtul Tallinna staapi aruande esitama nii selle kohta, mitu kohtumist peetud kui ka selle kohta, mitu õhupalli jagatud,” ütles Riim, kes aruandmisest keeldus ning sai selle eest ka riielda.

Protsentuaalselt kõige rohkem hääli kogunud, kuid siiski oodatust vähem võitnud Keskerakonnal jäi kohapeal välisreklaam isegi märkamatumaks, kuid silma torkas Kunda ärimehe Einar Vallbaumi aktiivsus, kes avas bussiootepaviljone ning jagas jõulupakke. Tema näitas ennast ka oma autofirma Lajos veokite külgedel ja bussidel.

“Polegi veel kokku löönud,” vastas Vallbaum küsimusele, kui palju ta oma taskust reklaami maksis. Aga kulutusi oli palju.

“Keskerakonna pool ei olnud koostööd, esinumbrid võtsid asja enda peale,” ütles ta. Eile Rakverest kokku korjatud oma kolmele hiigelsuurele plakatile lubas Vallbaum talle kuuluvas Lammasmäe puhkekeskuses koha leida.

Keskerakonnas Lääne-Virus kõige enam hääli kogunud Peeter Kreitzberg süüdistas eilses Virumaa Teatajas piirkonnaesimeest Toomas Varekit, et talle ootamatult sülle sadanud siseministri töö tõttu ei saanud keskmeeste propaganda siinkandis täistuure.

Keskerakonna tulemus jäigi plaanitust väiksemaks.