Eluterve perekonna ees saab seista vaid karskeid eluviise pooldav isa, nendib Keskerakond nii valdadele kui ka Tallinnale mõeldud valimisplatvormis.

„Seepärast teeb Keskerakond alkoholismi ennetustööd töökollektiivides, noorteüritustel, koolides ja pooldab öise alkoholimüügi keeldu.”

Ka ülejäänud erakonnad räägivad oma platvormides tervisepoliitika tähtsusest, kuid kaine mehe lubamiseni ei jõuta. Ennetustöödest keskendutakse pigem narkomaaniale ja HI-viiruse leviku takistamisele.

Kainuse eest võitleval Keskerakonnal on minevikus tulnud oma purjutanud liikmete pärast korduvalt silmad maha lüüa.

Eelmiste kohalike valimiste eel tabas politsei roolist napsutanud Kalev Kallo, kes on praegu Tallinna Kesklinna vanem. Sügisestel valimistel kandideerib Kallo Tallinnas Lasnamäel kolmanda numbrina.

Keskerakondlane Indrek Meelak magas Tallinnas Niguliste kiriku kõrval ja räuskas teda äratama tulnud politseinikega. Hiljem arvas erakond Meelaku oma ridadest välja.

Eesti poliitikutest on avalikus kohas alkoholitarbimise või promillidega roolikeeramisega vahele jäänud Peep Aru, Toomas Tein, Igor Gräzin, Kaupo Reede, Kristiina Ojuland, Andres Tarand, Indrek Tarand, Mart Opman, Viktor Niitsoo, Vello Saatpalu, Vootele Hansen.