„Meie jaoks on oluline põhimõte, et volikogu moodustataks Tallinna erinevate piirkondade ja asumite huvide paremaks arvestamiseks nende piirkondade esindajatest. Usume, et kohaliku tasandi poliitikasse ei ole riigiparteidel tingimata asja. Seetõttu on meie soov aastal 2017 taas kord valimisliiduna pealinna valimistel osaleda,“ selgitas Ühenduse Vaba Tallinna Kodanik esindaja Erik Vest.

Mittetulundusühingu eesmärk on kohaliku valitsemise teemadel kaasarääkimine ka valimistevahelisel perioodil. Samuti tuleb valimisliitu koondunutel lõpuni viia kohtuprotsess Tallinna linna vastu, milles nõutakse pääsu linnaosade halduskokku ka selle nimekirja kandidaatidele, keda kohalikud elanikud võrreldes teistega piisavalt eelistasid, hoolimata ülelinnalistest valimistulemustest.

„Linnaosade halduskogud muutuvad praegusel juhul parteistunud ning kohalike inimeste soove ning esindamisvajadust mittearvestavateks funktsioonita üksusteks,“ mida oleme korduvalt välja toonud, ütles Vest. „Kohtukulude katmiseks kuulutame välja annetuskampaania, sest valimisliitu koondunutel ei ole kasutada avalikku raha, kuigi seistakse avaliku hüve eest,“ lisas Vest.

Ühenduse Vaba Tallinna Kodanik juhatuse liikmeteks valiti Erik Vest (Mähe Selts), Ülle Mitt (Loov Nõmme), Mihkel Uus (Kadrioru Selts), Brit Kerbo (Kodaniku Hääl) ja Karli Lambot (valimisliidu VTK juht).

Valimisliit Vaba Tallinna Kodanik oli laiapõhjaline valimisliit, mis pälvis möödunud kohaliku omavalitsuse valimisel ligi 9000 tallinlase toetuse.