Kirsberg rääkis, et nüüdseks on riigikohtusse jõudnud kaebuste osas tehtud lõplikud otsused, mistõttu saab valimiskomisjon riigikogu liikmed registreerida ja kuulutab riigikogu valimiste tulemused esmaspäeval välja.

Esimese istungi kutsub kokku president Toomas Hendrik Ilves ja esialgsetel andmetel toimub XIII riigikogu koosseisu esimene istung täpselt nädal pärast valimistulemuste väljakuulutamist, 30. märtsil.

Riigikokku on rahvas valinud ka Keskerakonna esimehe ja Tallinna linnapea Edgar Savisaare, kelle volitused riigikogulasena hakkavad kehtima päev pärast seda, kui valimiskomisjoni otsus on Riigi Teatajas avaldatud. 

Samas ei tekita riigikogulase volituste kehtima hakkamine veel vastuolu Savisaare linnapea volitustega, kuna riigikogu liige asub oma kohustusi täitma alles ametivande andmisega. Kui Savisaar ametivannet ei anna, siis ei juhtu midagi ka tema linnapea volitustega. "Ametite ühitamatus tekib ametivande andmisel," selgitas Kirsberg.

Oma kohast loobumiseks riigikogulastele tähtaega seatud ei ole. Riigikogu liikme asendusliikme volitused algavad tema nimetamisele järgnevast päevast.