Valimiskogus üles seatavatest presidendikandidaatidest oli reede keskpäevaks kõige kindlam seis Allar Jõksil, kellel on koos ligi 40 toetusallkirja, Mart Helmel on reaalselt paberil 19 ülesseadja allkirjad. Marina Kaljuranna meeskond ühtegi arvu veel ei nimeta, Eiki Nestori ülesseadmine on jätkuvalt ebaselge, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Isamaa ja Res Publica Liidu (ERL) ja Vabaerakonna toetusega Jõksi kampaaniameeskonna juhi Taavi Linnamäe sõnul on reedese seisuga Jõksil füüsiliselt olemas ligi 40 valijamehe allkirjad, kuid see arv pole lõplik. "Usun, et täna on kõik neli kandidaati suhteliselt võrdses positsioonis ning Allaril teise vooru jõuda vägagi reaalne," sõnas Linnamäe ERR-ile.

EKRE kandidaat Mart Helme usub, et praegusele 19 häälele tuleb lisa ning täheldas, et palju sõltub sotsiaaldemokraatidest ja umbes 40-50 valijamehest, kelle eelistust on raske ette arvata.

Reformierakonna presidendikandidaat Siim Kallas ja Keskerakonna kandidaat Mailis Reps pääsesid riigikogust kui kaks enim hääli saanud kandidaati valimiskokku automaatselt.

Valimiskogu asub presidenti valima Estonia kontserdisaalis 24. septembril. 335-liikmeline valimiskogu koosneb riigikogu liikmetest ning kohaliku omavalitsuse volikogude esindajatest.